perjantai 22. toukokuuta 2015

Maalattu pärekori

 Tämä kori on menossa yhteislahjaksi, jonka osallistujat täyttävät muistamisilla. Pärekori on maalattu akryyliväreillä. Pohjaväri on tummanvihreä. Kuvioinnin muodot teki yksi oppilaani ja maalasin kuvioihin värit ja tehosteet.



sunnuntai 15. helmikuuta 2015

RÄSYMATON KIERRÄTYSTÄ

Kirjanmerkki





Suomessa perinteiset räsymatot on kudottu vanhoista tai rikkimenneistä vaatteista ja lakanoista. Kangas leikataan tarkoitukseen sopivan levyisiksi mahdollisimman pitkiksi suikaleiksi riippuen materiaalin paksuudesta ja aiotusta maton paksuudesta. Kude ei saa olla liian hiutunutta ja matto pitää kutoa tiukaksi. Räsymatto on jo itsessään kierrätystekstiili ja tänä päivänä jopa trendikäs.
Minulla oli kirppikseltä ostettu räsymatto, joka ei sopinut väriensä puolesta kotiimme ja oli mielestäni liian ohut sekä päistään kulunut. Ostin sen aikanaan, kun eurolla sain.
Päätin antaa omalle kirppismatolleni kolmannen elämän uusina tekstiileinä. Käytin koko maton ompelemalla siitä pannulappuja, kirjanmerkin, lasinaluset, tyynyn ja pullo-/luistinkassin.
Lasinalusten huolitteluksi riitti moniaskelsiksakilla ompelu kaksi kertaa palojen ympäri. Pannulaput ja kirjanmerkin reunustin vinokaitaleella. Ompelukone ompeli yllättävän hyvin paksua materiaalia ja kestävimmäksi neulaksi osoittautui farkkuneula. Tyynyn kääntöaukko oli ainoa, jossa tarvittiin käsinompelua.
Olen jo tutkaillut yhtä vintillä olevaa mattoa sillä silmällä, josko siitä syntyisi tuolinpäälliset keittiöömme. Pitäisi vain ensin värjätä matto sinisävyiseksi…
  
                                                                          Tyyny


Pullo-/luistinkassi


                                                                    Lasinaluset


                                                                   Patalaput


tiistai 27. tammikuuta 2015

Villahaalari

 























Neuloin Ellenin yksivuotislahjaksi villahaalarin violetinkirjavasta Novitan Nalle-langasta. Tein haalariin kasvuvaraa, sillä neulos on joustavaa eikä haalari roiku päällä. Hihan- ja lahkeensuut on näppärä kääntää. Värin yritin valita niin, että se voisi käydä pojallekin myöhemmin...

Ohje löytyy http://www.novita.fi/cms.php?cms_cname=neulemallisivu&nlm_id=564






sunnuntai 11. tammikuuta 2015

Vauvan tilkkupeitto



Tämä on noin neljäskymmenes ompelemani vauvanpeitto. Koko on 60 cm x 90 cm ja välissä on ohuehko vanu. Kankaat ovat enimmäkseen itsevärjättyjä ja painokangastilkut ovat ystäväni Arjan käsialaa.