keskiviikko 19. marraskuuta 2014

Muoviharjoitustyöt

Muovista vannesahalla leikattu ja kuumapuhaltinen avulla taivutettu servettiteline.
Kolmesta yhteen liimatusta muovilevystä sahaamalla ja kuumapuhaltimen avulla kierretyt joulukuusenkoristeet.

Avaimenperä.

Korvakorut

Muovisuikaleesta lankakuumentimen (Hot wire strip heater) ja kuumapuhaltimen avulla taivutellut salaatinottimet.

Avaimenperä / kaulakoru, josta saattaa vielä kehkeytyä heijastin.

Metallitekniikan harjoitustyöt


Emaloitu kaulakoru
Emaloinnissa levitetään värijauhetta metallipalan päälle ja sulatetaan jauhe teräslevyllä suojatun sähkölevyn päällä. Korussani käytin kuparilevyä.









Löylykauha
 
Kuparilevystä leikataan pyörylä, jota kuumennetaan kuumapuhaltimen avulla "karpalonpunaiseksi". Pyörylää pakotetaan kuperaksi esim. muovinuijalla aina välillä uudelleen kuumentaen (Foldforming).
Löylykauhan varsi on valmistettu 100 millisestä rautatangosta ja väännetty kierteelle. Varren yläpää on taottu teräväksi ja kuuppaa kiinnitettävä pää litteäksi. Varsi on viimeistelty rasvapoltolla mustaksi. Kiinnitys kuuppaan on tehty kupariniiteillä ja varsiosa upotettu kahvaan porattuun reikään. Kahvan viimeistelyn tein saunasuojavahalla.

 

Makkaratikku

 Makkaratikun varsi ja haarukkaosa ovat 6mm rautatankoa. Haarukkaosa on taottu ja taivutettu ahjossa kuumentaen. Varsi ja haarukkaosan kiinnitin toisiinsa pistehitsauksella. Puukahvaan on porattu reikä ja rautavarsi on kiinnitetty upottamalla. Puukahvan viimeistelyn tein saunasuojavahalla ja metalliosan rasvapoltolla. Metalliosan rasvapolttoon olisi parempi käyttää ruokaöljyä kuin moottoriöljyä. Tämä yksilö jäänee mallityöksi koululle.

 



































 Alumiinilyhty

Porasin leikkaamaani alumiinilevyyn reikiä ja taivutin kaarevan muodon valssauskoneella. Reunojen kiinnityksen tein popniiteillä. Viimeistely teräsvillalla hangaten. Helppo työ.





  Hopearannerenkaat

Taivutin hopeisesta leivoshaarukasta ja lusikasta rannekorut. Kuumensin hopeata hieman ahjossa ja muokkasin sekä naputtelemalla että painelemalla.

 
 
 
 

























 Hopeakorvakorut

Leikkasin kahdesta hopealusikasta varret poikki ja taivuttelemalla sain kahdet eri korvikset. 

 



















 Muinaisketju ja korvikset

Tompakkilangasta valmistetaan lenkkejä, joita yhdistämällä saadaan valmistettua ketjua. Tein ranneketjun sekä korvakorut, joiden pyörylät leikkasin stanssin avulla ja "löin" muotin avulla kuperaksi.



































Ketjun valmistusvaiheita: